סוגים שונים של נכסים מסחריים

נכס מסחרי הוא נכס שיכול לספק לעסקים את המרחב הדרוש לפעול ולצמוח. בין אם עסק מחפש לשכור, לרכוש או לבנות נכס, ישנם סוגים רבים ושונים של נדל"ן מסחרי זמינים כדי לענות על הצרכים שלהם. החל משטחי מסחר קטנים ועד בנייני משרדים גדולים, וממחסנים תעשייתיים ועד דירות מולטי-משפחתיות, כל סוג של נכס מסחרי נושא את מערך ההטבות והסיכונים הייחודי שלו. במאמר זה, נחקור את הסוגים השונים של אפשרויות נכס מסחרי ונספק סקירה של המאפיינים והשימושים הפוטנציאליים שלהם.

מהו נכס מסחרי?

נכס מסחרי הוא סוג של נדל"ן המתאים לשימוש עסקים לפעילותם בשל גודלו ו/או ייעודו. דוגמאות לנכסים מסחריים כוללים שטחי מסחר, בנייני משרדים, מחסנים תעשייתיים, דירות רב משפחתיות, שטחים רפואיים/משרדים וקרקעות. ניתן לשכור או לרכוש נכסים מסחריים על ידי עסקים. במקרה של השכרה, הבעלים שומר על הבעלות על הנכס המסחרי בעוד השוכר משלם את תשלומי השכירות. במקרה של רכישת נכס מסחרי, עסק מקבל בעלות על הנכס ומשלם את מלוא עלות הנכס מראש.

סוגי נכסים מסחריים

שטח קמעונאי - שטח קמעונאי הוא אופציה אידיאלית לעסקים המוכרים סחורות לציבור כגון חנויות מכולת, חנויות קמעונאיות, מסעדות וחנויות בגדים. שטחי מסחר יכולים לנוע בגודל מחלון ראווה קטן ועד לקניון גדול.

בנייני משרדים – בנייני משרדים הם אופציה טובה לעסקים הדורשים שטחי משרדים רבים כמו משרדי עורכי דין, חברות רואי חשבון ומשרדי תיווך. בנוסף לאספקת שטחי המשרדים הדרושים, ניתן לעצב בנייני משרדים עם שירותים כגון מרכזי כושר, חדרי ישיבות ואולפני יוגה.

מחסנים תעשייתיים - מחסנים תעשייתיים משמשים בדרך כלל חברות יצרניות לאכסון ציוד וחומרי הייצור שלהן. בנוסף לאספקת השטח הדרוש לייצור, ניתן להצטייד במחסנים תעשייתיים גם בשטחי משרדים ומתקנים אחרים כגון רציפי העמסה וקפיטריות לעובדים לשיפור סביבת העבודה.

דירות רב משפחתיות - דירות רב משפחתיות הן אופציה אידיאלית לנכסי מגורים כגון דיור לגיל הזהב, דיור סטודנטים, יחידות להשכרה או בתים צמודי קרקע. בנוסף לאספקת שטח המגורים הדרוש, ניתן לעצב דירות רב-משפחתיות גם עם שירותים כגון בריכות שחייה, מכוני כושר ופטיו חיצוניים.

שטחים רפואיים/משרדיים - שטחים רפואיים/משרדיים הם אופציה אידיאלית עבור פרקטיקות רפואיות, משרדי עורכי דין, חברות רואי חשבון ומשרדי תיווך. ניתן לעצב חלל רפואי/משרדי עם השירותים הדרושים כמו חדר הפסקה לעובדים ואזור קבלה למטופלים.

קרקע – קרקע היא אופציה טובה לעסקים שמתכננים להתרחב בעתיד. אמנם לא אידיאלי להפעלת עסקים, אך ניתן להשתמש בקרקע לבניית נכסים מסחריים כגון שטחי מסחר, בנייני משרדים, מחסנים תעשייתיים ודירות רב-משפחתיות.

היתרונות של נכס מסחרי

פוטנציאל רווח גבוה יותר - נכסים מסחריים הם בדרך כלל נכסים גדולים שצפויים להניב כמות משמעותית של רווח. כתוצאה מכך, נכסים מסחריים מספקים לבעלי עסקים את היכולת להרוויח רווח גבוה משמעותית מזה שהיו מקבלים מנכס למגורים.

השקעה פחות מסוכנת - נכסים מסחריים צפויים להניב כמות ניכרת של הכנסות משכירות. כתוצאה מכך, נכסים מסחריים הם בדרך כלל השקעות משתלמות מאוד הנושאות סיכון נמוך יותר להפסיד כסף מאשר נכסים למגורים.

סיכונים הקשורים בנכס מסחרי

עלות השקעה גבוהה – נכסים מסחריים נוטים להיות בעלי מחיר רכישה גבוה משמעותית מנכסי מגורים. כתוצאה מכך, לנכסים מסחריים יש עלות מוקדמת גבוהה יותר שבעלי עסקים חייבים לקחת בחשבון בהשקעה. מחזור נדל"ן ארוך יותר - לנכסים מסחריים צפויה תקופת גביית דמי שכירות ארוכה יותר מנכסי מגורים בשל סוגי העסקים התופסים את השטח בדרך כלל. כתוצאה מכך, לנכסים מסחריים יש תקופת גביית דמי שכירות ארוכה יותר שבעלי עסקים חייבים לקחת בחשבון בהשקעה.

טיפים לבחירת הנכס המסחרי הנכון

- מיקום: חשוב לבחור נכס מסחרי הממוקם במיקום מבוקש כדי להגדיל את כמות ההכנסות מהשכרה שנוצרת. כדי לבחור את המיקום הנכון, בעלי עסקים יכולים לחקור את הדמוגרפיה של האזור כדי לקבוע כמה אנשים גרים בקרבת מקום וכמה הם מרוויחים. - ייעוד - תכנון אזורי הוא גורם חשוב שבעלי עסקים צריכים לקחת בחשבון בעת בחירת נכס מסחרי. על מנת להפעיל סוג מסוים של עסק בנכס מסחרי, יש לייעד אותו לסוג מסוים של עסק.

- גודל ושטח: בבחירת נכס מסחרי, בעלי עסקים צריכים לקחת בחשבון את כמות השטח שיהיה צורך לסוג העסק ואת כמות השטח שיידרש לעבודה של העובדים.

- מאפייני בנייה: בנוסף לסוג הנכס המסחרי הנבחר, על בעלי עסקים לשקול גם את מאפייני הבנייה הקיימים בנכס. מאפייני בנייה מסוימים כמו תקרות גבוהות וחלונות גדולים יכולים להגדיל משמעותית את כמות ההשכרה הכנסה שנוצרת.

אפשרויות מימון לנכס מסחרי

- משכנתא מסחרית: משכנתאות מסחריות הן הלוואות המשמשות למימון רכישת נכס מסחרי. ניתן לקבל משכנתאות מסחריות מבנקים וממוסדות פיננסיים אחרים ובדרך כלל דורשות השקעה של 20% ממחיר הרכישה.

- קווי אשראי מסחריים: קווי אשראי מסחריים הם מקורות אשראי שניתן להשתמש בהם למימון מגוון הוצאות עסקיות כגון מלאי ושיווק. ניתן לקבל קווי אשראי מסחריים מבנקים וממוסדות פיננסיים אחרים ובדרך כלל דורשים השקעה של 5% מסכום האשראי.

- מימון נדל"ן מסחרי: מימון נדל"ן מסחרי הוא סוג של מימון שניתן להשתמש בו למימון בניית נכס מסחרי חדש או הסבת נכס מגורים קיים לנכס מסחרי. מימון נדל"ן מסחרי מתקבל בדרך כלל באמצעות קרנות השקעות נדל"ן מסחריות (REITs) וסוכני משכנתאות מסחריות.